Elitedivision: Helsingør sejrer i bundopgør mod Aab

dato

Nyheden er fra Helsingør Floorball Team

Oscar Wihlstrand var i topform og leverede en god indsat for Helsingør, der vandt 5-3 over Aab

Sidste runde i grundspillet havde et rigtig bundopgør på programmet. Helsingør FT på 9. pladsen tog imod Aab på 10. pladsen i en direkte kamp om de 2 nederste placeringer i grundspillet. HFT var på dagen uden cheftræner Jesper Frank og Emil Spanggaard var ude med en skade, men ellers var holdet komplet og opsat på at gøre en god figur i sidste grundspilskamp. AaB mønstrede 2 hele kæder til opgøret. En god indsat fra Helsingør sikrede en 5-3 sejr og de skal dermed ud i kvalifikationsspil om at forblive i elitedivisionen.

Kampen startede afventende, men med Helsingør som boldbesiddende og AaB hele tiden farlige på giftige kontrastød. AaB fik efter knap 5 minutter et frislag i højre forsvarsside og efter sløj opdækning kunne Patrick Bols med et lumsk trækskud bringer jyderne i front. HFT fortsatte dog ufortrødent og alle 3 kæder bidrog med fornuftigt spil og frem for alt god indstilling - og selv da AaB efter knap 11 minutter igen udnytter en lidt for afventende forsvarsaktion hos HFT til at bringe sig foran med 2-0 var der ikke tegn på panik i den lokale lejr.

HFT øgede tempoet og efter knap 12 minutter gav det udbytte. Nicolai Hammer, der blev kåret til ligaens bedste spiller i februar, vinder en nærkamp og får dirigeret bolden ind midt foran mål, hvor Niklas Wensmark køligt kan brage den op i hjørnet til en vigtig reducering. Spillet bølgede i denne periode frem og tilbage med gode chancer i begge ender og med godt målmandsspil. AaB løb ind i en udvisning i slutningen af perioden, og det var HFT ikke sene til at udnytte. Andreas Krogh trak på tværs af banen og hev bolden op i modsatte hjørne til en yderst vigtig udligning kort før første periodes udløb.

I periodepausen måtte kaptajn Jonas Hviid trække sig med en mindre skade i benet og tage plads på bænken, hvorefter Bjarke Winterskov kom på banen og gjorde en rigtig god figur. HFTs svenske duo Niklas Wensmark og Oscar Wihlstrand var på dagen i overdådigt spillehumør og Oscar kom frem til den ene gode chance efter den anden, men ind ville bolden ikke - det skal siges, at Jonas Jensen i AaB målet stod en fremragende kamp.

Anden periode var jævnbyrdig og holdene overlevede på skift udvisninger og farlige angreb - men godt halvvejs i perioden er HFT rigtig tæt på en scoring og en AaB forsvarer må slå på staven for at forhindre en HFT scoring - det resulterede i straffeslag til Helsingør, som Frederik Olsen køligt fik omsat til en scoring og dermed en HFT føring på 3-2, der holdt perioden ud.

3 periode starter med AaB som det pressende hold og HFT som mere afventende, og efter 6 minutter bliver Oscar Wihlstrand sendt til afkøling for en lidt for hård tackling langs banden. HFTs boks er alt for passiv og AaBs Richard Foltiner kan uhindret trække ind fra venstre side alt for tæt under mål og sende en udligning op i modsatte hjørne - flot scoring, men meget passivt boksspil fra Helsingør. Scoringen fik imidlertid HFT til at vågne op igen og få lagt et pres på AaB og efter 9 minutter erobrer Nicolai Hammer energisk bolden bag AaBs mål får lagt en aflevering til Morten Ketelsen, der fyrer af, rammer en AaB back og herfra springer bolden i mål - heldigt for HFT, men et mål er et mål og hermed 4-3 til HFT knap halvvejs i sidste periode. AaB presser på, og der er flere nærgående forsøg i begge ender, hvor både stolper og godt målmandsspil holder begge hold fra at score - i sidste sekund får HFT dog sat en kontra op og Oscar Wihlstrand kan endelige få noteret sin første HFT scoring - i tomt mål.

Det hele ender med en 5-3 sejr til HFT, der dermed slutter grundspillet på 9 pladsen og nu skal ud i kvalifikationsspil for at forblive i ligaen.

Kampen blev livestreamet og kommenteret af Jens Stigaard, der er bænket i en længere periode med en knæskade.