Elitedivision: Helsingør tabte til Hvidovre

dato

Nyheden er fra Helsingør Floorball Team

Helsingør tabte til Hvidovre på hverdagsaften

Hvidovre Attack - Helsingør FT 9 - 5 Onsdag d. 23. november 2016 Unihoc Floorball Herre Liga

Onsdag aften i Avedøre Idrætscenter måtte Helsingør FT se sig slået med 9-5, og kunne derfor pille Helsingørs-sejrsrus ned efter lørdagens strålende 8-7 sejr over de forsvarende danmarksmestre. Hvidovre Attacks hurtige afviklinger af deres angreb var en for stor mundfuld for Helsingør.

Kampen startede i et højt tempo, men en del usikkerhed var der at spotte blandt begge mandskaber. Det afspejlede sig i mange boldtab på midten af banen. Hvidovre Attack var skarpe i den første del af kampen, og kommer foran 2-0 før Helsingør vågner op. Over halvvejs i perioden får hjemmeholdet en udvisning, som Helsingørs Frederik Olsen omsætter til en reducering kort før udvisningens udløb. Mod periodens slutning presser Hvidovre igen på, og får endnu en scoring i kassen, før pausefløjt, og dermed stillingen 3-1 efter de første 20 minutters spil.

Anden periode starter langt mere jævnbyrdig, men spillet er stadig præget af mange boldtab, og soloaktioner, der løber ud i sandet. Med fire minutters spil i anden periode fik Helsingørs Nicolai Hammer reduceret til 3-2, på et hurtigt afviklet vendespil. To minutter senere udbygger Hvidovre sin føring til 4-2, i en situation med et Hvidovre-angreb som ellers var blevet afblæst, men en svag clearing serverede bolden i en god position til Hvidovre for at hurtigt få et angreb på mål igen. Herefter var det som om at Helsingørtruppen kom openpå igen, flere store chancer, og derefter en udvisning til hjemmeholdet, som blev omsat til en reducering blot otte sekunder inde i powerplayet på fornemmeste vis af Nicolai Bech som fremspillede Michael Kock som stod klar nær bagerste stolpe. Fem minutter senere kunne Helsingør reducere til 4-4 ved en situation, hvor Helsingørangrebet pressede på, og fremtvang et selvmål i sidste ende. Med seks minutter tilbage af perioden var det Hvidovres tur til at være ovenpå, og de kunne udbygge deres føring, ikke bare en, ikke bare to, men hele tre gange, inden for periodens seks minutter. Hvidovre virkede i denne fase af kampen mere klare i hovederne end Helsingør, da målene faldt efter situtationer, hvor Hvidovre fik sat spillet i gang hurtige efter frislag, og fik udnyttet at Helsingør stod på hælene.

Gassen gik af ballonen
Helsingør var på jagt efter at indhente tre mål indenfor de sidste tyve minutter, og det var da også en trup, der så ud til være klar på opgaven som gik på banen. Det blev dog hurtigt punkteret, da Hvidovre kun skulle bruge 16 sekunder af perioden på at udbygge deres føring til 8-4. Herefter var eneste chance for at komme tilbage i kampen for Helsingørs vedkommende, hvis man fik scoret hurtigt. I stedet blev det en udvisning til Helsingør som Hvidovre kunne udnytte til at udbygge deres føring endnu engang. En reducering faldt dog minuttet efter - med over 17 minutter tilbage af perioden, og nu stillingen 9-5. Helsingør halsede efter, kræfterne var næsten brugt op, og Hvidovre kunne holde kontrollen på bolden i store dele af den resterende tid, til at Helsingørs chancer for at gøre comeback blev minimeret. Resultatet holdt i de resterende 17 minutter, og Helsingør kunne derefter se sig slået af et Hvidovre-mandskab, der var skarpe, og formåede at udnytte deres spidskompetencer.

Træner Jesper Frank virkede meget afklaret med nederlaget og udtalte efter kampen: "Vi mødte et meget velspillende Hvidovrehold og "ramte ikke dagen". Der var ikke noget at sætte på det nederlag.

"Helsingør er nu gået på julepause rent kampmæssigt, og næste turneringskamp er programsat til søndag den 8. januar 2017 kl. 15.00, hvor Frederikshavn Blackhawks gæster Helsingørhallen.