Floorball forbliver i elitedivisionen efter 2 sejre over Strandby IE

dato

Nyheden er fra Helsingør Floorball Team

Kvalifikationsspillet, der skal afgøre hvem der er med i elitedivisionen i floorball er nu færdigspillet. Helsingør FT sluttede på 9. pladsen i Unihoc-ligaen, og det resultat betød, at foreningen skulle ud i to opgør mod Strandby IE, der holder til nord for Frederikshavn. Første kamp var hos Strandby, og der vandt Helsingør 8-4 i en hård dyst. Nu var det så tid til returopgøret, og intet var afgjort på forhånd for Strandby var meget opsatte på sejr.

Helsingør kom på trods af påsken med næsten fuldt mandskab, kun et par skader og en enkelt på arbejde manglede for at HFT kunne mønstre stærkeste opstilling. Det gav masser af spilletid til holdets unge spillere og HFT spillede hele kampen på 3 kæder.

Strandby startede i højt tempo og pressede Helsingør, der havde lidt svært ved at finde sig tilrette på strandbyhallens glatte parketgulv. Det var tydeligt at det passede hjemmeholdet bedst med et gulv der indbød til fysisk spil og flere tilfældigheder. HFT kom dog først på tavlen, da Jon Precht-Sparre i en kontra fandt Thobias Munkstrup tæt under mål.

Det blev også både 2-0 og 3-0, da Frederik Olsen først scorede i powerplay og siden på frislag.

Trods en komfortabel føring var Helsingør på ingen måde overlegne i spillet, det glatte gulv samt Strandbys hidsige fight, gjorde det svært at få spillet til at flyde.

Med 3 minutter tilbage af perioden blev det dog 4-0 da Jon Precht-Sparre udnyttede Nicolai Hammers flotte forarbejde og satte en first-timer i nettaget. En glimrende start på kampen, der skulle følges op, og Helsingør fik en perfekt start på perioden med en scoring allerede efter et minut. Emil Spanggaard var rykket frem fra back positionen og satte en afslutning mellem benene på Strandbys keeper. Desværre gav det stadigvæk ikke den ro på spillet, man kunne have håbet på. Strandby fortsatte ufortrødent deres energiske spil og allerede et minut senere fik de reduceret til 1-5.

Helsingør kæmpede stadig med at få spillet til at hænge ordentligt sammen. Derfor var det ganske symptomatisk, at det var en solopræstation fra Nicolai Hammer der bragte holdet på 1-6.

Et minut før periodens udløb, blev det 1-7, da HFT udnyttede endnu et powerplay.

Helsingør fik desværre ikke udnyttet muligheden for at lukke serien, inden den nærmest var kommet i gang. Strandby får reduceret to gange, efter næsten samme opskrift. Højt pres og et par tilfældigheder foran mål bringer dem på 3-7. Nicolai Bech svarer dog hurtigt igen, da han efter et flot opspil finder det øverste målhjørne. Det får imidlertid ikke Strandby til at slå op i banen, de kæmper hårdt og presser fortsat højt. Deres pres er dog til tider også over stregen, og hele 4 gange må en Strandby-spiller til afkøling i to minutter. Desværre er HFT-powerplayet ikke helt så skarpt, som i de to første perioder, så målene udebliver.

I stedet er det Strandby der får reduceret til 4-8. Målet kommer i en situation hvor Bjarke Winterskov ligger skadet bag målet, dommerne lader dog spillet fortsætte, Strandby udnytter situationen og sikrede dermed at der stadig var spænding, inden returkampen der blev spillet lørdag den 15.april I Helsingørhallen.

Anden akt i Helsingørhallen blev dog en noget rodet affære, hvor hjemmeholdet aldrig formåede at sætte sig igennem mod et godt fightende Strandby mandskab.

HFT var mest på bolden fra start, men fik kun i glimt presset Strandby helt i bund. Udeholdet havde et par forsøg på kontraangreb som Nicklas Birch sikkert tog sig af. Perioden så derfor ud til at ende med en nulløsning da ingen af holdene for alvor fik spillet sig frem til store åbne chancer. Med fire minutter tilbage fik Strandby en udvisning. I powerplay fik HFT naturligt spillet sig frem til et par gode chancer, og med 8 sekunder tilbage af udvisningen bragte Jonas Hviid hjemmeholdet i front. Strandby overlever en udvisning i starten af anden periode og er herefter bedst og får fortjent udlignet efter en lidt tilfældig chance, hvor Strandbyspilleren, bagfra mål, slår bolden ind via Nicklas Birchs ben. Stillingen er således 1-1 inden 3 og sidste periode.

Strandby kommer ud med et lidt højere pres for at forsøge at score de fire mål der er nødvendige for at sende kampen i overtid. Nicolai Hammer gør dog missionen noget sværere, da han kæmper sig ud fra hjørnet og sætter bolden bag Strandbys keeper. Med 5 minutter tilbage prøver Strandby med en sidste desperat satsning og erstatter målmanden med en markspiller. Det giver umiddelbart pote, to gange får Strandby scoret og er dermed i front 2-3. Strandby fortsætter uden målmand i forsøget på at score de tre mål, der vil sende kampen i overtid. HFT får dog afvist Strandbys satsning, to gange bliver bolden brudt og begge gange bliver kontraangrebene omsat i mål. Først er det Nicolai Bech der udligner på Jon Precht-Sparres fine oplæg og 45 sekunder senere scorer Kristoffer Mortensen på oplæg fra Nicolai Hammer.

Dermed ender det med en hjemmesejr på 4-3 og en samlet sejr på 12-7 efter 8-4 i første opgør.

Endnu en sæson i elitedivisionen
Helsingør har dermed sikret sig endnu en sæson i ligaen. – Det er vigtigt at vores arbejde med at udvikle holdet kan fortsætte, udtaler cheftræner Jesper Frank Christensen og fortsætter: nu skal vi arbejde med at udvikle truppen, der er flere af de ældre spillere, der overvejer at drosle ned, hvilket betyder, at vi skal have suppleret truppen, og dermed får de unge spillere et større ansvar. Formand Jan Hammer supplerer: Vi skal arbejde videre med at få skabt et økonomisk fundament, der kan bruges til den langsigtede udvikling. Vi har tilsagn om støtte fra kommunen fra den kommende sæson, men vi må samtidig erkende, at det er en dyr fornøjelse at være en del af det fine selskab, så der skal arbejdes benhårdt med andre indtægtskilder, slutter formanden.

Det unge talent Jon Precht-Sparre spillede en afgørende rolle i kampen for at forblive i elitedivisionen. De unge får et større ansvar til næste sæson, hvor flere erfarne vælger at drosle ned. Foto: Thomas Voller

Kilde: Helsingør Floorball Team