Helsingør FT som nat og dag i årets sidste to kampe

dato

Nyheden er fra Helsingør Floorball Team

Helsingør Floorball Teams bedste mandskab, der spiller i 1. division leverede præstationer fra den laveste og øverste hylde, da de afsluttede kalenderåret 2018 mod 1.divisions to stærkeste modstandere. En forfærdelig kamp resulterede i en regulær øretæve på 3-14 til det suveræne førerhold Hafnia FC. Men dette blev fulgt op af sæsonens første storsejr på hele 12-3, da man fem dage senere sluttede året mod rækkens nummer 2 Lyngby FF.

Helsingør i gave-humør
Helsingør lignede mest af alt et hold, der var gået på juleferie, da man tog imod det teknisk stærke Hafnia-hold søndag formiddag, hvor første periode uden sammenligning var den værste, holdet har præsteret i indeværende sæson. Hele 8 mål indkasserede Helsingør-holdet, der især leverede utilgiveligt mange uprovokerede fejl, som Hafnia-spillerne let kunne omsætte til scoringer. Jon Precht-Sparre fik sat Helsingøre på tavlen med en reducering, men kampen var reelt afgjort efter de første 20 minutter. Helsingør fik løftet spillet en smule i 2. og 3. periode, som samlet sluttede 6-2 til gæsterne – Helsingørs trøstemål blev sat ind af Jens Stigaard og Martin Andreasen.

Årets første storsejr
Således skulle holdet forsøge at rejse sig mod Lyngby FF, der gæstede Helsingørhallen torsdag aften. Igen lignede Helsingør i 1. periode et hold, som allerede var gået på julepause, og måtte se sig bagud med 0-2 mod en smal Lyngbytrup, der på dagen blot mønstrede 6 spillere. Træner Jesper Frank Christensen justerede prompte i kæderne og herfra kom der for første gang i sæsonen for alvor gang i Helsingørs offensive spil. Bjarke Winterskov satte hjemmeholdet på måltavlen med et drømmehuk fra kanten efter et mønsterangreb af den ny-sammensatte B-kæde. Kort efter tog A-kæden over med to mål den unge wing-duo Martin Andreasen og Thobias Munkstrup, inden B-kæden igen leverede høj klasse og lukkede perioden med 2 mål signeret af Jens Stigaard samt et enkelt af Jon Precht-Sparre.

Avancerer til 3. pladsen
Med 6-2 lignede det en sikker Helsingør-sejr, om end hjemmeholdet havde formøblet en lignende føring sidste gang de to hold krydsede klinger. Det var derfor en stor forløsning, at svenske Adam Wållringer efter blot 16 sekunder i sidste periode hamrede bolden i mål og slukkede alt håb om et Lyngby-comeback. Yderligere 5 Helsingør-scoringer blev sat på måltavlen, heriblandt 2 langskudsmål af anfører William Tækker, samt sæsonens første scoring af det defensive bolværk Allan Rasmussen, som scorede efter en flot solotur, mens Lyngby fik sat en enkelt reducering til slutresultatet 12-3. Med sæsonens 4. sejr avancerede Helsingør til 3. pladsen i den meget tætte 1. division med samme pointantal som CBS Sport, der netop udgør Helsingørs første modstander i 2019, når man den 6. januar mødes i Bellahøjhalen.