HFT slået ud af pokalturnering med 12-3 til Copenhagen FC

dato

Nyheden er fra Helsingør Floorball Team

Tirsdag aften var Helsingørmandskabet en tur i Valby for at forsøge at byde Copenhagen FC op til dans. Dette gik desværre ikke helt som håbet, og kampen endte med et knusende nederlag på 12-3. Copenhagen fortsætter dermed i pokalturneringen, mens Helsingør nu kan koncentrere sig om ligakampene.

Der skulle kun gå 2 minutter og 54 sekunder af første periode før københavnerne havde scoret første mål. Usikkerhed på bolden af Helsingørspillerne gjorde det let for den rutinerede Jesper Schow at få vendt en løs bold og udplacere tidligere Copenhagen keeper Michael Ejlerskov til kampens første scoring. Derefter gik der et enkelt minut, før der igen skete noget, denne gange var det en to minutters udvisning til hjemmeholdet, og Helsingør havde derfor en gylden mulighed for at bringe balance i regnskabet. Et sløset powerplay kom ikke frem til de store chancer, på en aften hvor der generelt ikke var meget der lykkedes for Helsingørdrengene. Copenhagen kom både på 2-0, 3-0 og 4-0 i første periode, før Helsingør vågnede op, og endelig fik scoret. Scoringen kom på en halv chance, som svenske Niklas Wensmark med ryggen til mål fik sendt et trækskud mod mål, hvor keeperen ikke nåede at reagere. Copenhagen var skarpe på omstillinger og på tværpasninger ind i gennem Helsingørs zone. Effektive og kyniske var københavnerne denne aften, og Ejlerskov i kassen fik ikke meget hjælp af sine markspillere der var på banen.

Anden periode var en fortsættelse af første. Hver gang Helsingør var på bolden var det usikkerhed der prægede spillet, og når Copenhagen kom på bolden, så var det hurtigt den anden vej, og de fleste gange, kom de frem til en stor chance på under 10 sekunder. Tavlen gik fra 4-1 til 8-1 i anden periode, og kampen var allerede afgjort før pausefløjtet før anden periodes udløb lød. To af Copenhagens scoringer blev lavet i 5 mod 4 spil, hvor en Helsingørspiller sad på udvisningsbænken. På trods af træner Jesper Franks opsang før kampen om, at udvisninger absolut ikke måtte tages. I anden periode nåede Helsingør også at have et powerplay. Denne overtalsperiode blev heller ikke udnyttet, til stor frustration for Helsingørtruppen.

Tredje periode skulle bruges på at rette op på mange af de detaljer som var med til at gøre at Copenhagen kom let til chancer, og først og fremmest skulle vi lukke ned for tværpas, og sørge for ikke at få udvisninger. Dette stoppede dog ikke Copenhagen spillerne, der kun skulle bruge 26 sekunder af perioden på igen at bringe sig på tavlen - 9-1 - og de tromlede bare videre. Helsingørs Jens Stigaard fik pyntet lidt på tavlen med en scoring til 9-2 med en flot assist fra Niklas Wensmark. Herefter bragte Copenhagen sig hurtigt på 10-2 og 11-2. Herefter var det store frustrationer der hang over hovedet på Helsingørdrengene, som udløste 2 stk. to minutters udvisninger med kort mellemrum, hvoraf den sidste blev udnyttet af Copenhagen til stillingen 12-2. Med 26 sekunders spil tilbage på klokken fik Helsingør igen en kosmetisk reducering, denne gang var det Helsingørs hurtige forward Nicolai Bech som fik sendt et trækskud afsted fra kanten, som sad ude for rækkevidde for Copenhagen keeperen. Der skulle have været mange flere af denne slags aktioner fra Helsingørspillerne, før kampen på nogen måde havde kunne blive spændende. Helsingør kunne dermed tage skuffede hjem fra Gl. Valbyhal, og prøve at tage de ting med som der absolut skal arbejdes på, og ellers få visket tavlen ren.

Næste kamp for Helsingør FTs ligaherrer er lørdag d. 1. oktober i Frederikshavn, hvor Helsingør FT møder Frederikshavn Blackhawks.

MOM blev Emil Spanggaard som havde flere gode aktioner, primært defensivt, på en dag hvor ellers de fleste ting glippede for kollektivet.

Referat:Jens Stigaard

Kilde: Helsingør Floorball Team