HFT vinder først kvalkamp over Strandby IF 8-4

dato

Nyheden er fra Helsingør Floorball Team

Nicolai Bech spillede en stor kamp for HFT og var med til at sikre en solid sejr på 8-4, og dermed et godt udgangspunkt for returopgøret den 15. april kl. 15:00 i Helsingørhallen.

Kval-spil til Unihocligaen 17/18: Strandby IF – Helsingør FT 4-8

Helsingør FT godt fra start i kvalspillet til Ligaen.

Med en 9. plads i dette års Unihocliga, skulle Helsingør FT møde Strandby IF, i to afgørende kampe om fortsat at blive i ligaen. Første opgør stod søndag i Strandby, hvor hjemmeholdet havde gjort klar til fest med lysshow, indløb og et pænt fremmøde på tilskuerpladserne. Helsingør kom i noget nær stærkeste opstilling, dog måtte holdet undvære Michael Ejlerskov i målet samt Morten Ketelsen. Derudover var Kaptajn Jonas Hviid tvivlsom med en hælskade.

1.periode
Strandby startede i højt tempo og pressede Helsingør der havde lidt svært ved at finde sig tilrette på strandbyhallens glatte parketgulv. Det var tydeligt at det passede hjemmeholdet bedst, med et gulv der indbød til fysisk spil og flere tilfældigheder. HFT kom dog først på tavlen da Jon Precht-Sparre i en kontra fandt Thobias Munkstrup tæt under mål, han vendte backen af og satte en baghånd sikkert i mål. Det blev også både 2-0 og 3-0, da Frederik Olsen først scorede i powerplay og siden på frislag. Trods en komfortabel føring var Helsingør på ingen måde overlegne i spillet, det glatte gulv samt Strandbys hidsige fight, gjorde det svært at få spillet til at flyde. Med 3 minutter tilbage af perioden blev det dog 4-0 da Jon Precht-Sparre udnyttede Nicolai Hammers flotte forarbejde og satte en first-timer i nettaget.

2. periode
Helsingør fik en perfekt start på perioden med en scoring allerede efter et minut. Emil Spanggaard var rykket frem fra backpositionen og satte en afslutning mellem benene på Strandbys keeper. Desværre gav det stadigvæk ikke den ro på spillet, man kunne have håbet på. Strandby fortsatte ufortrødent deres energiske spil og allerede et minut senere fik de reduceret til 1-5. Helsingør kæmpede stadig med at få spillet til at hænge ordentligt sammen. Derfor var det ganske symptomatisk, at det var en solopræstation fra Nicolai Hammer der bragte holdet på 1-6. Et minut før periodens udløb, blev det 1-7 da HFT udnyttede endnu et powerplay.

3. periode
Helsingør fik desværre ikke udnyttet muligheden for at lukke serien, inden den nærmest var kommet i gang.

Strandby får reduceret to gange, efter næsten samme opskrift. Højt pres og et par tilfældigheder foran mål bringer dem på 3-7. Nicolai Bech svarer dog hurtigt igen, da han efter et flot opspil finder det øverste målhjørne. Det får imidlertid ikke Strandby til at slå op i banen, de kæmper hårdt og presser fortsat højt. Deres pres er dog til tider også over stregen, og hele 4 gange må en Strandby-spiller til afkøling i to minutter. Desværre er HFT-powerplayet ikke helt så skarpt, som i de to første perioder, så målene udebliver. I stedet er det Strandby, der får reduceret til 4-8. Målet kommer i en situation hvor Bjarke Winterskov ligger skadet bag målet, dommerne lader dog spillet fortsætte, Strandby udnytter situationen og sikrer dermed at der stadig er spænding, inden returkampen der spilles lørdag den 15. april kl. 15.00 I Helsingørhallen.

Helsingør FT har dog et ganske solidt udgangspunkt, og er også Ligahold næste år, hvis kampen ikke tabes med mere end 4 mål.

Kilde: Helsingør Floorball Team