HFT1 Herrer 1. division: Referat - Sejr over Vallensbæk!

dato

Nyheden er fra Helsingør Floorball Team

Helsingør Floorball Team bedste herrehold tog torsdag aften sæsonens første sejr i 1. division, da Vallensbæk Floorball blev slået 6-2 på hjemmebanen i Helsingørhallen. Vallensbæk stillede til start uden et par af de bærende profiler, og de spillere, der var til stede, tilbragte en stor del af kampen i straffeboksen. Det var således Helsingør, der styrede løjerne i mere eller mindre hele kampen, og periodecifrene 3-1, 2-1 og 1-0 vidner også om et hjemmehold i kontrol fra start til slut.

Ungdomskæden sprudlede

Det var i særdeleshed Helsingørs A-kæde ført an af ungdoms-trekløveret Jon Precht-Sparre, Martin Andreasen og Thobias Munkstrup, der dikterede løjerne og skabte offensive muligheder samtidig med, at udeholdet blev holdt stort set fra scoringschancer. Center Jon Precht-Sparre var altoverskyggende i første periode og satte kampens første mål sat ind på et kynisk trækskud ved den korte stolpe, før han kort efter assisterede Thobias Munkstrup, der fra slottet hamrede bolden i kassen. Martin Andreasen ville ikke stå tilbage og leverede kampens flotteste scoring i slutningen af 2. periode, da han efter en lang solotur rundt om hele Vallensbæk forsvaret satte bolden ind bag en ellers velspillende Vallensbæk-keeper.

Tandløst powerplay

Udvisningerne sad meget løst hos dagens dommere, der uddelte ikke mindre end 36 udvisningsminutter i en kamp, der ikke var specielt hårdt spillet. Gæsterne var tydeligvis meget utilfredse med dommernes linje og havde klar overvægt i straf-minutter, men desværre var Helsingørs powerplay temmelig ineffektivt på dagen. Til trods for 2 overtalsscoringer signeret af den debuterende anfører William Tækker efter lidt tilfældige situationer, fik HFT aldrig det flydende powerplay til at fungere.

Imponerende debutanter

Helsingør har skiftet en del ud i truppen op til denne sæson, men det var ikke til at se, at en stor del af Helsingørspillerne aldrig har begået sig højere end 3. division. Allan Rasmussen, der i den beskedne alder af 40 år blot har spillet floorball i 11 måneder, leverede en helt igennem fremragende præstation fra sin back-position i A-kæden. Der var også store plusser i bogen til Lucas Løbel, der som center i B-kæden holdt højt niveau kampen igennem og krydrede indsatsen med sin første H1-scoring på flot forarbejde af Jens Stigaard, samt ros til Alex Willads og Martin Voss, der leverede flere gode skift på wing-positioner.

Tilfreds Helsingør-træner

Det var en glad Helsingørtræner, der efterfølgende reflekterede over kampens forløb: ”På dette tidlige tidspunkt af sæsonen er jeg meget tilfreds med den måde, vi formår at styre kampen, selv om rytmen i spillet i lange perioder bliver slået i stykker af de mange udvisninger. Vi holder fuldstændig Vallensbæk fra at skabe chance i åbent spil, og får omvendt god fart i angrebsspillet, som kampen skrider frem. Når det er sagt, mener jeg slet ikke, vi er i nærheden af vores topniveau og kan og bør have ambitioner om mere, end det vi viste torsdag aften -- især vores powerplay-spil efterlader meget tilbage at ønske”, sagde Jesper Frank Christensen efter kampen. Rækkens formodede stærkeste hold, Hafnia FC, er næste modstander, når Helsingør søndag den 23. september gæster de skrå brædder i Sundbyhallen på Amager.