Kampreferat: AAB - Helsingør FT1 - elitedivisionen - Unihocligaen

dato

Nyheden er fra Helsingør Floorball Team

Man of the Match: Jens Stigaard i aktion

Helsingør FT sejrer 5-1 i ligakamp i Ålborg
Lørdag gik turen til Aalborg for at revanchere sidste weekends skuffende nederlag til dræberbierne fra Skanderborg. Afgang fra Helsingør kl. 07.00. De resterende spillere blev samlet op i langs den københavnske motorvej, og derefter var kursen sat mod Nordjylland.

Efter en lang men ganske fin bustur var ankomst i Aalborg cirka kl. 13, og derefter var det tid til at få strukket benene, og fået indstillet sig på dagens opgør.

Trægulvet i Aalborg, eller skøjtebanen som nogen ville kalde det, viste sig at være ganske hurtigt at spille på, og der skulle derfor en del tilpasning til, for at det ikke skabte problemer for Helsingørspillerne med at holde kontrol over bolden.

Til kampen var der mødt cirka 50 tilskuere frem på den ene række af bænke der nu findes i hallen, og generelt var det råb fra spillerne der fyldte hallen.

Første periode blev lagt ud med et remis, selv om perioden var præget af mange chancer af flere omgange i begge ender, dog var der en overvægt af chancer for Helsingørmandskabet, og det var med en god fornemmelse at truppen gik til pause, hvor planen var at fortsætte kampen som første periode havde forløbet.

Situationen var også, at Helsingør var i powerplay i slutningen af første periode, og i starten af anden periode. En AaB spiller greb om bolden mens den var på vej ud over banden, og dommerne vurderede at bolden ikke var ude af spil da spilleren tog bolden med hånden.
Derfor blev spilleren takseret til 2 minutters udvisning, men da det i periodepausen blev opdaget, at spilleren ikke var noteret på protokollen, blev dommen lavet om til en matchstraf 1, og AaB kom derfor i undertal 5 minutter. Dette udnyttede Helsingør efter flere gode forsøg mod mål i starten af anden periode. Michael Kock vendte bolden hurtigt bag mål, og lagde en sukkerbold ind i slottet, hvor Jens Stigaard stod umarkeret, og fik passeret AaB keeperen, som ellers havde taget godt fra i powerplayet.

I anden periode blev der yderligere "åbnet op for posen". Efter 7 minutter spil i anden periode blev det 0-2, Jens Stigaard var igen målscorer, der afsluttede udefra efter en erobret bold midt på banen.

Fire minutter var det AaB der reduceret til 1-2, på en resolut tværpasning fra AaBs højre til venstre side, og en førstegangsafslutning passerede flere spillere samt en hjælpeløs Michael Ejlerskov i Helsingør-målet. Herefter kunne man frygte at AaB kom igen, men dette udeblev, og i stedet blev det Helsingørs rutinerede herre, Andreas Krogh, som med lidt held fik bolden i kassen ved tiden 17.03 på en løs bold som blev slået ind med baghånden. AaB pressede på af flere omgange, og var tæt på at få reduceret, men Helsingør-defensiven og Ejlerskov i kassen var sikker på dagen, og Helsingør gik derfor tilfredse til pause 1-3.

1-3 er dog ikke en stor føring, og ét enkelt mål til AaB kunne have åbnet kampen igen. Heldigvis udeblev dette, og i stedet var det Helsingørs angriber, William Tækker der med et hurtigt aftræk efter en kontra kunne få målnettet til at blafre, og derved stillingen 1-4, otte minutter inde i 3. periode. Kampen var dermed mere eller mindre lukket, dog fik AaB en lille mulighed for at komme tilbage i kampen, da Helsingørs Jonas Hviid blev udvist 2 minutter for fastholdning. AaB overtallet blev dog afvist af Helsingør, og i stedet var det Helsingørs unge angriber Kristoffer Mortensen som kunne gøre det til 1-5 på fornemt forarbejde af Frederik Olsen som leverede assisten fra højre hjørne i AaBs ende. Kampen havde dermed mere eller mindre fundet sin vinder, og de sidste minutter fastholdt AaB presset, men uden at flere mål blev scoret.

Helsingørtruppen kunne derfor juble med stor glæde da sluthornet lød, og hjemturen mod Djævleøen blev lidt mere behagelig end hvad der ellers kunne have ventet, hvis det i stedet var et nederlag der havde været indkasseret.

MOM i Helsingørtruppen blev Jens Stigaard, som på dagen stod for 2 mål og 1 assist. Flere spillere kandiderede til titlen, da truppen gjorde det rigtig godt generelt, både offensivt og defensivt.

Næste kamp for Helsingør er tirsdag d. 27. september, hvor Copenhagen venter tirsdag aften i et pokalbrag i Valby, en rigtig svær kamp at se frem til, men selvfølgelig med mere selvsikkerhed end før, da første ligasejr nu er i hus.

Næste ligakamp for Helsingør er lørdag d. 1. oktober, hvor Helsingør igen drager til Jylland, denne gang til Frederikshavn, for at møde den unge trup fra Frederikshavn Blackhawks, som er blevet krydret med bl.a. den faste landsholdsprofil Niklas Juul Jensen samt andre profiler.

Kilde: Helsingør Floorball Team