Kampreferat: HFT1-Skanderborg 1-3

dato

Nyheden er fra Helsingør Floorball Team

Lørdag den 17. september 2016

Allerede i første runde af sæsonen mødtes de to nyoprykkerne til ligaen, og det skulle vise sig at blive en tæt affære med en masse chancer i begge ender, men få mål. Helsingørtruppen var på dagen talstærke i forhold til modstanderen Skanderborg, som blot stillede med 11 markspillere plus to målmand på holdkortet.

Holdkortet for Helsingør var en pose blandede bolsjer med en del ældre og rutinerede kræfter, men også en gruppe unge spillere, som skal udvikle sig meget i den kommende sæson. Til kampen var der mødt cirka 70-80 tilskuere op til dagens kamp, og der var generelt en god stemning i hallen.

Gameplanen var for hjemmeholdet at holde boldtempoet højt gennem hele kampen, og forhåbentlig kunne udnytte mod slutningen af kampen, at Skanderborg var en begrænset trup på dagen.

En af nøglerne til succes i kampen var "specialteams", hvor det var målet at være skarpe i powerplay, og stå stenhårdt i boxplay.

Første periode startede med godt tempo, en masse nærkampe, og de to hold fik set hinanden godt an. Perioden var præget af mange halve og løse chancer, hvoraf de fleste blot manglede det sidste, for at blive omsat til mål.

Helsingør blev ramt af en udvisning i midten af første periode, grundet for mange spillere på banen, bestemt ikke en god udvisning at få i mod sig i sæsonpremieren. Skanderborgs powerplay flød ganske godt, og kom frem til en enkelt eller to afslutninger, som dog blev afvist i målet af keeper Ejlerskov, der i perioder af kampen ikke havde meget at se til, men blev svigtet af forsvaret i andre situationer.

Powerplayet løb ud, og 5-mod-5 spillet fortsatte i højt gear. Der blev givet og taget i begge ender, og efter en periode med målchancer mod Skanderborgs mål var det alligevel Skanderborg, der kom først på måltavlen til 0-1.

Skanderborgs landsholdsprofil, Brian Wulle Nielsen drev bolden op langs kanten, og kunne med en baghåndsaflevering mod mål finde rutinerede Christian Bendtsen som havde fundet sig til rette foran mål, og med lidt held få sneget bolden over målstregen efter lidt tumult tæt under mål.

Helsingør fortsatte med at presse på, men Skanderborgs unge keeper fik afværget de forsøg, der kom mod mål, og måltavlen sagde derved 0-1 efter 1. periode.

Tredje periode fortsatte i samme facon som 1. periode havde sluttet - Skanderborg var tålmodige, når de var på bolden, og var gode til at komme frem til chancer, bl.a. langs kanten, hvor de rutinerede Skanderborg-spillere var gode til at holde på bolden.

Af flere omgange blev Skanderborg-målet bombarderet med skud, men gang på gang var det ikke målgivende, og frustrationen blev større og større for Helsingør-spillerne. 0-2 blev det, da Wulle endnu engang satte fart, og fik lagt afleveringen på det helt rigtige tidspunkt, og en hurtig afslutning fra Skanderborgs Philip Olsen efterlod Ejlerskov chanceløs i kassen for Helsingør.

Der var på dette tidspunkt spillet cirka 5 minutter af 2. periode, og der skulle der gå 5 minutter yderligere, før Helsingør kunne sætte det første mål i sæsonen i ligaen. Målet kom efter et indslag i Skanderborgs ende, et par hurtige pasninger, og derefter kunne Helsingørs svenske profil Niklas Wensmark spille Frederik Olsen fri til et førstegangsskud fra kanten som blev omsat til mål, desværre kampens eneste for Helsingør.

Kampens resultat var dermed 1-2, og altså helt åben. Kampen bølgede frem og tilbage, og pausestillingen før 3. periode forblev 1-2. Netop da hornet lød til pause, blev der dømt en 2 minutters udvisning for liggende spil i mod en Skanderborg, som betød, at Skanderborg startede 3. periode i undertal.

Helsingør kunne ikke udnytte overtalssituationen i starten af tredje periode, og derved var det igen 5 mod 5 spil der stod på menuen. Med cirka 10 minutter spillet af tredje periode blev Skanderborg igen ramt af en udvisning, denne gang for hårdt spil. Hjemmeholdet fik herved igen en gylden mulighed for at udnytte en overtalsperiode på 2 minutter, men igen blev udligningen afvist - stadig 1-2 på tavlen.

Cirka et minuts spil efter at udvisningen udløb, var det Skanderborg, der igen fik målnettet til at blafre. Et indslag helt nede i Skanderborgs eget højre hjørne der blev sløset med, blev omsat til en direkte kontra mod mål, som endte med en kølig afslutning af Mathias Christoffersen som passerer Michael Ejlerskov i målet.

De sidste fire minutter af kampen var det altså Skanderborgs opgave at holde Helsingør fra mål, og det lykkedes Skanderborgs rutinerede kræfter ganske godt med, og Helsingør kommer kun til ganske få chancer i kampens sidste del.

Med 29 sekunder tilbage af kampen bliver Helsingør ramt af 2 minutters udvisning, som dog ikke ændrede meget på kampen, og den resterende tid rendte ud, mens Helsingør forsøgte at presse på.

Der vil blive set tilbage på denne kamp som et irriterende nederlag for Helsingør-mandskabet, der ikke får omsat chancer til mål, og Skanderborg på den anden side, der kendte sin besøgstid, og spillede på de tangenter de kunne.

Dagens MOM for Helsingør

I Helsingørtruppen blev Frederik Olsen naturligt valgt som "Man of the Match" med holdets eneste mål på dagen og flere gode aktioner både offensivt og defensivt.

For Helsingør-mandskabet, så skal der ses frem mod næste kamp, som er lørdag den 24. september i Aalborg.