​Sensation: Helsingør FT besejrede de forsvarende mestre

dato

Nyheden er fra Helsingør Floorball Team

Links til fotos fra kampen

Helsingør vandt over DM-mestre

Det var en skalp af de helt store som krigerne fra Helsingør Floorball Team tog i weekendens elitedivisionskamp, hvor de regerende danmarksmestre var på besøg i Helsingør Hallen. 60 minutters højspændt stemning, 15 mål og en ukuelig teamspirit sluttede med en sejr til Helsingør på 8-7. Se videosammendrag på Helsingør FTs Facebookside.

Helsingør FT startede kampen i højt tempo og havde masser af gode offensive aktioner. Desværre kom udeholdet på tavlen ved en velskydende Niklas Knøsen, men kort efter slog to af Helsingørs nøglespillere til på kontra, Nicolai Hammer afdriblede to modstandere og serverede bolden for kaptajn Jonas Hviid, der sikkert udlignede. Før periodepausen svigtede markeringerne dog igen i Helsingørforsvaret, og Nicolai Flyvholm, der var en af gæsternes bedste, bragte atter sit hold i front, og 1-2 holdt til pausen trods masser flere store chancer i begge ender.

38-årige målhaj bed fra sig
Oplægget til 2. periode var, at fortsætte de gode takter offensivt, med øget fokus på gæsternes farlige tværpasninger. Der kom hurtigt balance i regnskabet, da Helsingørs Michael Kock erobrede bolden og fandt Nicolai Bech, som tog chancen og sendte et giftigt trækskud i nettet. Endnu et forsvarskiks gav dog Brønderslev føringen endnu en gang blot et minut senere, men herefter fulgte en god periode for hjemmeholdet. Jonas Hviid udlignede efter en fremragende solopræstation, hvor en Brønderslev-back blev fuldstændig ’parkeret’ og den 38-årige ”målhaj” udplacerede køligt keeperen fra en spids vinkel. Med fem minutter igen af 2. periode kom Helsingør for første gang foran i kampen, da unge Jon Precht-Sparre sendte en drilsk bold afsted, som mellem venner og fjender fandt vej til netmaskerne og stillingen 4-3, der holdt til pausen.

Festfyrværkeri
Nu var der for alvor optimisme at spore i hjemmeholdets omklædningsrum, og troen på point voksede for alvor. Desværre skulle der gå sølle 42 sekunder før kampen igen var vendt på hovedet. Helsingør var nærmest ikke kommet på banen til tredje periode før man havde lukket 2 mål ind baglæns. Men denne tredje periode skulle blive et sandt festfyrværkeri, der i sidste ende faldt ud til hjemmeholdets fordel, selv om man hele tre gange kom bagud. Jonas Hviid cementerede sit hattrick, da han hamrede bolden i krydset i de døende sekunder af et powerplay, men midtvejs i perioden scorede Brønderslevs Rasmus Overgaard fra distancen og gav dermed gæsterne føringen på ny. Med seks minutter tilbage af kampen var det Helsingørs svenske Niklas Wensmark, som sendte bolden i mål til stor jubel for hjemmeholdet, men 6-6 holdt bare 14 sekunder, så havde landsholdsprofilen Andreas Glad scoret på en næsten umulig bold og gjort stillingen til 6-7.

Det lignede på dette tidspunkt for alvor endnu en kamp, som igen skulle tippe den gale vej, men Helsingørspillerne viste fantastisk moral og nægtede at give op. Der kom for alvor liv i håbet om point, da en velspillende Michael Kock halvflugtede udligningen i mål på en elegant lob-pasning fra William Tækker, og bare et minut senere brød jubelen løs, da Nicolai Hammer drev bolden frem og med et stenhårdt håndledsskud udplacerede Brønderslev-keeperen i det korte hjørne. Denne gang skulle det ikke lykkes gæsterne at svare igen, trods et tungt pres i slutsekunderne, men hjemmeholdet red stormen af og kunne, helt fortjent, sikre sig årets første hjemmesejr.

Hele Helsingørholdet præsterede på meget højt niveau, og flere spillere leverede noget af det bedste floorball i mange år. Michael Kock og Nicolai Hammer var fra deres centerpositioner forrygende i to-vejs-spillet, men det var alligevel den 38-årige kaptajn Jonas Hviid, som blev valgt til ”Kampens spiller” efter en helt fantastisk indsats og ikke mindst tre meget vigtige scoringer.

Hamrende stolt træner

En meget begejstret cheftræner Jesper Frank Christensen udtalte efter kampen: ”Det er helt vildt det her. Hver eneste af gutterne i truppen har en kæmpe andel i sejren i dag. Jeg er hamrende stolt af drengene og under dem virkelig, at der endelig kom point ud af anstrengelserne. Men det er også vigtigt at få fødderne tilbage på jorden, og får fokus på næste opgave, som er Hvidovre på udebane.”

Vigtige point
Helsingør møder allerede på onsdag Hvidovre i årets sidste kamp, der kan vise sig at blive meget vigtig for Nordsjællændernes chancer for at nå DM-slutspillet. Hvidovre vandt lørdag overlegent over Aab, hvorved begge mandskaber har 6 point på henholdsvis 8. og 9. pladsen i rækken, og det ligner efterhånden et direkte opgør imellem disse to hold om netop 8. pladsen, der giver adgang til en plads i slutspillet.

Kilde: Helsingør Floorball Team