Carlsberg er kendt for deres øl, men deres bidrag til videnskaben er mindst lige så imponerende. Deres forskningslaboratorium har gennem årene udviklet teknikker, der ikke kun har forbedret ølproduktionen, men også bidraget til forskning i gær og klimatolerante planter.
Foredrag med eksperterneUnder foredraget vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund dele deres viden om forædling af byg og humle. De vil også diskutere, hvordan disse ingredienser dyrkes bæredygtigt, samt hvordan maltning af byg kan skabe forskellige smagsprofiler i øl.
Banebrydende teknologi og historisk forskningCarlsberg Laboratorium arbejder også på udviklingen af nye gærtyper, der kan bruges til alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen. Desuden vil foredraget dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, samt hvordan fortidens planter kan give indsigt i fremtidens klimaforandringer.
Smagsprøver og streamingUnder foredraget vil deltagerne få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, mens de gennemgås i foredraget. Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information:
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19.00
Sted: Kulturhus Nordvest, Abildgaardsvej 2, 3000 Helsingør
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget og pladsreservation på arrangementets hjemmeside.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her