Carlsberg Laboratorium er ikke kun kendt for ølbrygning, men også for deres betydelige bidrag til naturvidenskaben. Foredraget vil dykke ned i laboratoriets forskning, herunder udviklingen af gær, pH-skalaen og klik-kemi, som har haft stor indflydelse på både ølproduktion og videnskabelige opdagelser.
Forskning i bæredygtig ølproduktionUnder foredraget vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, præsentere deres arbejde med forædling af byg og humle. De vil forklare, hvordan disse ingredienser dyrkes bæredygtigt og hvordan forskellige malttyper skabes gennem maltning.
Banebrydende teknologi og klimatolerante fødevarerForedraget vil også give indsigt i laboratoriets arbejde med nye gærtyper, der muliggør produktionen af alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen. Derudover vil der blive præsenteret teknologi til udvikling af klimatolerante fødevarer og fundet af gammelt DNA fra Nordgrønland, som kan give værdifuld viden om fortidens planteklima.
Smag og lærDeltagerne får mulighed for at smage på fem udvalgte øltyper, som serveres undervejs i foredraget. Hver øltype vil blive gennemgået i detaljer, så publikum kan få en dybere forståelse for smagsprofilen og de videnskabelige processer bag.
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Klaptræet, Stengade 26E, 3000 Helsingør
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget og pladsreservation: her
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her