Fra Lima til Helsingør.
"På lørdag kan jeg endelig åbne mit nye spisested Peruvianfood by Mercedes. Jeg ser frem til at åbne og glæder mig til tage imod gæsterne, og der vil være massere af latino-stemning i Stjernegade," siger Mercedes Vasquez, køkkenchef og indehaver af Peruvianfood by Mercedes.
Mercedes Vasquez kommer oprindeligt fra Peru og blev født ind i en familie, hvor mad var i fokus. Hjembyen Lima prægede hendes passion for madlavning med dens mange markeder og spisesteder.
Især blev hun inspireret af det store udbud af streetfood. Da hun kom til Danmark, stod det klart for hende, at hun ville tage en uddannelse som kok og videregive sin begejstring for det peruvianske køkken til danskerne. Hun blev færdiguddannet som kok fra Hotel-og Restaurantskolen, København i 2010.
Efter en del år som køkkenchef begyndte Mercedes succesfuldt at sælge sin populære ceviche, både i foodtruck, på madmarkeder og som pop-up restaurant i København.
Mercedes fik prisen for sin originalitet på Street Food Festival 2016 samt fine anmeldelser i bl.a. Politikken og Lokalavisen Vesterbro. Med lokalet i Stjernegade i Helsingør har hun nu fået sin egen café / take away-sted.
Åbningsreception med smagsprøver
Lørdag 8. maj kl. 12-14 er der åbningsreception med smagsprøver.
Prøv spisestedets signatur-ret ceviche – der i øvrigt kun serveres om lørdagen – og chicha. Chica er en velsmagende mørkelilla drik lavet af bl.a. lilla majs, kanel og æbler.
Åbningstilbud kl. 12-18 - kun lørdag. Peruviansk tapas menu med tre retter til 135 kr.: Ceviche lavet af råmarineret hvid fisk, koriander og chili, serveret med søde kartofler og bananchips. Empanadas med oksekød og chimichurri, sidstnævnte er en speciel dressing med et miks af bl.a. persille, hvidløg og chili. Dessert: crema volteada, en peruviansk dessert der kan minde lidt om den franske crème brulèe.
Yderligere information og bestilling via Facebook: Peruvianfood by Mercedes.