Døgnrapporten i Helsingør: tirsdag den 19. oktober

Profilbillede
dato

Helsingør er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Indbrud i skole, Smørum

Mellem fredag klokken 18.00 og mandag klokken 07.30 blev der begået indbrud på Balsmoseskolen. En ukendt gerningsperson skaffede sig adgang til skolen via en dør, og fra stedet blev der stjålet en computer.

Tyveri fra personbil, Smørum

Mellem søndag klokken 19.00 og mandag klokken 07.30 blev ruden knust i en Volkswagen personbil, som holdt parkeret på Asterhaven. Fra bilen blev der stjålet gps, instrumentpanel og radio.

Også ruden i en Volkswagen personbil, som holdt parkeret på Kirsebærvangen mellem fredag klokken 15.00 og mandag klokken 10.00, fik knust en rude. Eventuelle stjålne genstande fra bilen er ikke oplyst på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse.

Grundet sammenfald i gerningstidsrum- og sted kan det ikke afvises, at der kan være tale om den samme gerningsperson til både tyverierne fra personbiler og indbruddet på skolen.

Hærværk, Charlottenlund

Mellem søndag klokken 17.00 og mandag klokken 08.00 blev en personbil, som holdt parkeret på Sophus Bauditz Vej, udsat for hærværk. En ukendt gerningsperson ridsede venstre side af bilen fra forskærm til bagskærm, og ifølge anmeldelsen skulle flere andre biler på stedet være blevet udsat for noget tilsvarende.

Narkokørsel, Kgs. Lyngby

En patrulje standsede klokken 10.55 en 27-årig mandlig bilist fra Hørsholm på Helsingørmotorvejen. Her viste et narkometer, at han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. 

Den 27-årige blev derefter kørt til hospitalet for at få udtaget en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring hans eventuelle narkopåvirkning.

Kørsel uden førerret, Hørsholm

På Isterødvej blev en 33-årig mandlig bilist fra Helsingør standset af en patrulje klokken 11.41. Her blev han bedt om at fremvise et gyldigt kørekort, hvilket han dog ikke kunne efterkomme, idet hans førerret var administrativt inddraget. Han blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette.

Målrettet indsats mod narkosalg, Farum

Som led i en målrettet indsats mod narkosalg på gadeplan var Nordsjællands Politi mandag over middag til stede i Farum med narkohunde. Ved Nygårdterrasserne markerede narkohunden Pablo på, hvad der viste sig at være en moderat mængde hash. En 28-årig mand uden kendt adresse blev i den forbindelse sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

I parkeringskælderen under Birkhøjterrasserne fandt narkohunden Vaks også en moderat mængde hash, og alle hashfund blev efterfølgende taget med til politistationen med henblik på destruktion.

Mand iført latextøj set i skov, Tisvildeleje

En 56-årig kvinde fra lokalområdet anmeldte klokken 12.24, at hun kort forinden havde befundet sig i skoven nordvest for Bækkebrovej, da hun observerede en mand iført sort latextøj sidde med reb om kroppen. Kvinden forklarede, at manden sad stille og ikke gjorde mine til at tage kontakt til kvinden, som skyndte sig derfra. 

Kvinde skabte utryghed, Hornbæk

Klokken 12.48 blev det anmeldt, at der ved Hornbæk Skole på Søren Kannes Vej befandt sig en kvinde, som havde en aggressiv adfærd, som skabte utryghed blandt børnene. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en 48-årig kvinde uden kendt adresse, som de fik en snak med om hendes adfærd, hvorefter hun blev bedt om at forlade området.

Klokken 14.09 blev det anmeldt, at kvinden var tilbage, og at hun gik og bankede på døre og råbte af forbipasserende. Patruljen kørte igen til stedet, men kvinden var i mellemtiden forsvundet derfra, og det var heller ikke muligt at finde hende ved en efterfølgende rundering i området.

Indbrud i restaurant, Hillerød

Mellem søndag klokken 22.30 og mandag klokken 14.00 blev der begået indbrud i en restaurant på Københavnsvej. Ukendte gerningspersoner brød et vindue op, og fra stedet blev der stjålet kontanter og alkohol.

Forsøg på indbrud, Slangerup

En 32-årig kvinde anmeldte klokken 14.06, at hun via overvågning kunne se to personer gå rundt om hendes hus på Nøddevang, og at den ene person bar på en spade. En patrulje kørte i retning mod huset med patruljehunde for at undersøge forholdet nærmere. Ved ankomsten til stedet kunne det konstateres, at en rude i huset var blevet knust, formentlig med spaden. De to gerningspersoner befandt sig dog ikke længere ved huset, og det var heller ikke muligt at udfinde dem i området. Formentlig flygtede de, inden de nåede at foretage indstigning, og der blev derfor ikke umiddelbart stjålet noget fra stedet.

Målrettet indsats mod narkosalg, Frederikssund

Som led i en målrettet indsats mod narkosalg på gadeplan var Nordsjællands Politi mandag eftermiddag til stede i Frederikssund. I den forbindelse blev tre personer truffet i en bil på Thorsvej, og den ene, en 27-årig kvinde fra Frederiksværk, blev her fundet i besiddelse af en moderat mængde hash fordelt i mindre salgskugler. Hun blev derfor sigtet for at være i besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videresalg. 

Færdselsuheld, Klampenborg

To bilister påkørte klokken 14.41 hinanden i krydset mellem Nordre Havnevej og Kystvejen med stor materiel skade til følge. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor Nordre havnevej en overgang var spærret, mens der blev ryddet op efter uheldet. 

Den ene bilist, en 21-årig mand fra Hellerup, blev efterfølgende sigtet af patruljen for ikke at have overholdt sin vigepligt. 

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade.

Kørsel uden førerret, Frederikssund

En 45-årig mandlig bilist fra Ølsted blev klokken 14.43 standset af en patrulje på Frederikssundsvej og bedt om at fremvise et gyldigt kørekort. Dette kunne han dog ikke efterkomme, da han ikke havde generhvervet sin førerret, og han blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette.

Butikstyveri, Hillerød

En butiksdetektiv anmeldte klokken 14.59, at en 13-årig dreng fra København blev tilbageholdt i Slotsarkaderne, idet han var blevet set stjæle en kniv fra Bilka. En patrulje kørte derfor til stedet, hvor de fik en alvorlig samtale med den 13-årige, ligesom der grundet drengens unge alder blev taget kontakt til de sociale myndigheder samt andre relevante voksne for at informere om hændelsen.

Kørsel i frakendelsestiden og kørsel uden førerret, Frederikssund

På Smedetoften standsede en patrulje klokken 15.06 en 50-årig mand fra Ølstykke og bad ham fremvise et gyldigt kørekort. Manden havde dog fået frakendt sin førerret, hvorfor han ikke kunne efterkomme anmodningen, og han blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

Også klokken 15.20 blev en bilist standset på Smedtoften. Det drejede sig om en 59-årig mand fra Ølstykke, og han blev af patruljen sigtet for at køre bil unde førerret, idet han ikke havde generhvervet sig denne.

Da patruljen klokken 15.28 kørte ad Askelundsvej, bemærkede de, at den 59-årige mand igen kørte i sin bil. Han blev derfor standset endnu en gang og på ny sigtet for at køre bil uden førerret.

Mistænkeligt forhold, Hørsholm

Flere borgere anmeldte omkring klokken 15.30, at der en halv times tid tidligere havde befundet sig en kvinde på Højmose Vænge, som gik rundt og fortalte, at hun samlede penge ind til Børnehjælpen. Imidlertid puttede kvinden de penge, forbipasserende donerede, ned i sin egen pung, og der var derfor mistanke om, at kvinden begik bedrageri. En patrulje kørte til området for at undersøge forholdet nærmere, men det var ikke muligt at udfinde kvinden. 

Kvinden beskrives som: mellemøstlig eller afrikansk af udseende, ca. 20 år, ca. 160 cm, spinkel af bygning, lys i huden og med langt sort hår. Talte dansk.

Butikstyveri, Frederiksværk

Klokken 16.06 blev det anmeldt fra butikken Scusi, at tre kvinder havde været inde i butikken ti minutter forinden, og at de tre i forening havde stjålet en taske.

De tre kvinder beskrives ifølge anmeldelsen som:
A: Kvinde, asiatisk af udseende, cirka 55 år, 160 cm høj, mørk i huden, med sort langt, opsat hår. Talte dansk.
B: Kvinde, asiatisk af udseende, cirka 25 år, 162-165 cm høj, mørk i huden, med langt sort hår. Talte dansk. 
C: Kvinde, asiatisk af udseende, cirka 20 år, 162-165 cm høj, mørk i huden, med langt sort hår. Talte dansk. 

Kørsel i frakendelsestiden, Jægerspris

Klokken 16.21 blev en 54-årig mandlig varebilsfører fra Jægerspris standset og kontrolleret på Hyllestedvejen. Her viste det sig, at han sad bag rattet, trods han var blevet frakendt førerretten og stadig befandt sig i frakendelsestiden, hvorfor han blev sigtet for dette.

Kørsel i frakendelsestiden, Hillerød

Klokken 17.03 blev en 32-årig mandlig bilist fra Hillerød standset og kontrolleret på Teglgårdslund i krydset ved Hammersholtvej. Her viste det sig, at han sad bag rattet, trods han var blevet frakendt førerretten og stadig befandt sig i frakendelsestiden, hvorfor han blev sigtet for dette.

Kørsel uden førerret, Hillerød

Klokken 17.43 blev en 24-årig mandlig bilist fra Nivå standset og kontrolleret på Kulsviervej. Her viste det sig, at han sad bag rattet, trods han ikke besad retten til at køre bil, hvorfor han blev sigtet for at gøre det alligevel.

Tyveri fra personbil, Nærum

Klokken 17.53 blev det anmeldt, at en rude var blevet knust i en bil, der imellem klokken 16.15 og 17.00 havde holdt parkeret ved Nærumvænge Torv. Efterfølgende var handskerummet blevet åbnet, men der var ikke blevet stjålet noget fra bilen.

Mistænkeligt forhold, Helsingør

Klokken 18.34 anmeldte et vidne, at han kunne se to-tre personer, der formentlig var ved at bryde ind i en varebil, der holdt ud for børnehaven på Rosenkildevej. En patrulje blev sendt til stedet, hvor det viste sig, at der var tale om et legalt forhold. Alligevel skal der lyde ros til anmelderen for at reagere på det mistænkelige forhold.

Mistænkeligt forhold, Ølstykke

Klokken 18.41 anmeldte et vidne, at hun netop havde befundet sig på Ølstykke Station, da hun havde set en mand løbe efter to andre personer. De to personer var hoppet ind i et stilleholdende S-tog, hvorefter dørene havde lukket, inden den forfølgende mand nåede ind i S-toget. Manden havde derefter trukket en pistollignende genstand frem fra et viskestykke og banket på S-togets rude for at vise genstanden til de to, der var hoppet ind i toget. Da S-toget havde forladt perronen, løb manden fra stedet.

På baggrund af vidneudsagn og videoovervågning fik Nordsjællands Politi fundet frem til, hvem personen med den pistollignende genstand muligvis kunne være. Senere på aftenen blev en 18-årig mand fra Jægerspris derfor sigtet for forholdet, og efterforskningen skal nu blandt andet klarlægge det præcise hændelsesforløb. 

Indbrud, Holte

Klokken 18.48 blev det anmeldt fra Mariehøjcenteret, at der imellem klokken 17.00 og 18.35 var blevet stjålet 14 bærbare computere fra bygningens kontorer.

Uro, Kokkedal

Klokken 22.23 blev det anmeldt, at der var uro ved et festlokale i Broengen. Politiet blev sendt til stedet, hvor en 18-årig mand fra København sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og taget med til detentionen.

Ligeledes blev en 16-årig ung kvinde fra Slagelse anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og transporteret mod detentionen. Under køreturen tilragede den 16-årige sig desuden en sigtelse for trussel mod polititjenestemand samt vold mod polititjenestemand.

Festen lukkede kort efter klokken 23, hvorefter Nordsjællands Politi blev i området i et stykke tid for at sikre, at der forblev ro på stedet.

Forsøg på indbrud, Frederikssund

Klokken 03.01 blev det anmeldt fra Skoleparken, at anmelderen netop havde overrasket en person, der stod med en lommelygte og var i færd med at bryde ind i et skur. Personen stak dog af, da denne blev opdaget. Politiet blev sendt til området, men det lykkedes ikke at udfinde personen.

Personen beskrives som: mand, cirka 180-185 cm høj, iført mørk hue, mørk sweater og lyse bukser.

Mistænkeligt forhold, Gentofte

Klokken 04.03 anmeldte et vidne, at en hvid Mercedes Sprinter kassevogn kørte rundt på og nær Gentoftegade, og at køretøjet var fyldt med blandt andet cykler, og at nogle personer hurtigt hoppede ind og ud af kassevognen, hvorfor anmelderen mistænkte, at køretøjet indeholdt tyvekoster. Nordsjællands Politi blev sendt til stedet, hvor det desværre ikke lykkedes at udfinde kassevognen. Stor ros til anmelderen for at reagere på det mistænkelige forhold.

 

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi