Nordsjællands Politi: Seneste nyt fra Helsingør - tirsdag den 13. juli

Profilbillede

Helsingør er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Forsøg på tyveri fra varebiler, Snekkersten

Mellem søndag klokken 17.00 og mandag klokken 07.15 forsøgte en ukendt gerningsperson at tiltvinge sig adgang til en varebil, som holdt parkeret på Stævnen. Indstigningen blev forsøgt ved at bore hul i venstre side og bagklappen på varebilen. 

Det lykkedes ikke umiddelbart gerningspersonen at få adgang til varebilen, og der blev derfor heller ikke umiddelbart stjålet noget derfra.

Endnu en varebil, som holdt parkeret på Stævnen, havde ifølge en efterfølgende anmeldelse været udsat for en tilsvarende hændelse. Det skulle være sket mellem fredag klokken 00.00 og mandag klokken 06.30, hvor der var skåret hul i bagerste dør og venstre bagerste del på køretøjet. Der havde heller ikke her umiddelbart været indstigning i varebilen.

En lignende anmeldelse indløb klokken 07.52 og drejede sig om en varebil, som havde holdt parkeret på Nørrevej mellem søndag klokken 18.00 og mandag klokken 06.00. Her var der blevet boret huller i siden af bilen bagtil, men der havde ikke umiddelbart været indstigning i varebilen.

Grundet sammenfald i gerningstidspunkt, -sted og modus kan det ikke afvises, at der er tale om samme gerningsperson til hændelserne.

Tyveri fra varebiler, Helsingør

Klokken 07.48 blev det anmeldt, at en ukendt gerningsperson mellem lørdag klokken 19.00 og mandag klokken 06.00 skaffede sig adgang til en varebil, som holdt parkeret på Søvejen. Indstigning skete ved, at der blev skåret hul i højre sidedør på varebilen, og fra køretøjet blev der stjålet en kabeltromle og en radio. 

Klokken 14.51 blev det anmeldt, at der også havde været foretaget indstigning i en varebil, som holdt parkeret på Kingosvej mellem søndag klokken 21.00 og mandag klokken 06.00. Her var der klippet hul i højre skydedør, og fra varebilen var der stjålet elektrisk værktøj.

Grundet sammenfald i gerningstidspunkt, -sted og modus kan det ikke afvises, at der er tale om samme gerningsperson til hændelserne.

Tyveri fra lastbil, Lynge

Det blev klokken 08.00 anmeldt, at en ukendt gerningsperson på ukendt vis havde skaffet sig adgang til en lastbil, som holdt parkeret på Nordkranvej mellem lørdag klokken 12.00 og mandag klokken 06.00 

På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse er der endnu ikke endeligt overblik over eventuelle stjålne genstande.

Fisk stjålet fra bassin, Frederiksværk

Klokken 09.44 blev det anmeldt, at der fra et fiskebassin i en have på Thorsvej var blevet stjålet flere karper. Den ukendte gerningsperson havde skaffet sig adgang til haven ved at fjerne en bolt på havelågen.

Tyveri fra byggeplads, Hillerød

Det blev klokken 10.01 anmeldt, at en ukendt gerningsperson mellem fredag klokken 12.00 og mandag klokken 05.15 havde stjålet flere skovle hørende nogle gravemaskiner på en byggeplads på Guldhalevej. 

Bedrageri, Frederiksværk

En 78-årig kvinde fra Frederiksværk anmeldte klokken 10.55, at hun lørdag aften omkring klokken 19.30 var blevet kontaktet telefonisk af en mand, som udgav sig for at være ansat i Danske Bank. Han forklarede, at hun havde været udsat for hacking, og at et beløb var blevet hævet fra hendes konto, hvorfor han bad hende aflevere hævekortet til ham, så hun i stedet kunne få et nyt.

Manden dukkede efterfølgende op på kvindens bopæl, og her udleverede hun på hans forlangende hævekortet til ham, hvorefter han forlod stedet igen.

Inden kvinden nåede at fatte mistanke til manden og spærrede sin kort, var der blevet hævet et kontantbeløb fra hendes konto.

Manden, der afhentede kvindens kort, beskrives som: ikke etnisk dansk af udseende, ca. 20 år, spinkel ag bygning, mørk i huden. Iført hvid t-shirt, jeans og hvide sko. Talte dansk.

Færdselsuheld, Hillerød

På Hostrupvej skete der klokken 11.59 et færdselsuheld på Hostrupvej ved Frederiksgade, da en 73-årig kvindelig bilist fra Helsinge påkørte en 51-årig kvindelig cyklist fra Hillerød. 

Der skete ikke umiddelbart større personskade, men cyklisten blev efterfølgende kørt med ambulance til behandling på hospitalet for en mulig fraktur. 

Butikstyveri, Helsinge

Personalet i Lidl på Vestergade anmeldte klokken 12.43, at de stod med en udenlandsk mand, som havde stjålet sko, mad og spiritus fra butikken. En patrulje kørte derfor til stedet, hvor de traf manden, en 34-årig, som de anholdt og sigtede for butikstyveri. 

Hærværk, Holte

Klokken 14.37 blev det anmeldt, at nogle ukendte gerningspersoner mellem søndag klokken 12.00 mandag klokken 07.00 havde opholdt sig på en legeplads tilhørende en børnehave på Vangebovej, hvor der var levet knust flasker og ødelagt ophængt pynt. Derudover var der også blevet knust en rude ind til institutionen.

 

Hærværk og roadrage, Smørum

Klokken 16.45 blev det anmeldt af en bilist, at han 10 minutter forinden havde dyttet af en anden bil, der kørte venstre om i rundkørslen nær tilkørslen til motorvejen.

Dette fik bilisten, der førte bilen venstre om i rundkørslen, til at standse længere nede ad vejen nær tilkørslen til motorvejen og stige ud af sin bil, gå hen til anmelderens bil og dernæst sparke til døren i passagersiden, hvorefter anmelderen kørte fra stedet.

Den sparkende bilist beskrives som: mand, dansk af udseende, 23-27 år gammel, 190-195 cm høj, almindelig af bygning, hvid i huden, med brunt kort hår, almindelig til muskuløs af bygning, tatoveringer op ad nakken, der omkransede ansigtet. Kørte i en sort Mercedes E-klasse.

Kørsel uden førerret, Charlottenlund

Klokken 17.20 blev en 33-årig mandlig bilist fra Bagsværd standset og kontrolleret på Teglgårdsvej. Her viste det sig, at hans førerret var administrativt inddraget, men at han sad bag rattet alligevel, og han blev derfor sigtet for dette.

Indbrud i forretning, Slangerup

Klokken 18.33 blev det anmeldt, at der imellem natten til søndag og mandag morgen klokken 08.30 havde været indbrud i en slagterforretning på Gørløsevej, hvorfra der var blevet stjålet amerikansk oksekød for flere tusinde kroner. Tyvene havde skaffet sig adgang ved at bryde bagdøren op.

Blufærdighedskrænkelse, Gentofte

Klokken 19.51 blev det anmeldt, at en ukendt mand søndag aften havde vist sin penis til en kvinde ved et busstoppested på Brogårdsvej.

Manden beskrives som: Minimum 175 cm høj, blond hår, i slutningen af 20’erne, korthåret med en smule skæg, slank af bygning.

Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, Virum

Klokken 20.27 blev det anmeldt, at der var optræk til slagsmål blandt en del mennesker på Astilbehaven. Politiet blev sendt til stedet, hvor det viste sig at være nogle familiestridigheder, der var årsag til palaveren. I den forbindelse blev seks personer sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Brand, Frederikssund

Klokken 20.42 blev det anmeldt, at der kom røg fra en nedlagt industribygning på Kirkegade. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor sidstnævnte hurtigt fik slukket en meget lille brand i en bunke papir.

Kørsel i frakendelsestiden, Holte

Klokken 22.24 blev en 20-årig mandlig bilist fra Birkerød standset og kontrolleret på Kongevejen. Her viste det sig, at han var blevet frakendt kørekortet og stadig befandt sig i frakendelsestiden, men at han alligevel sad bag rattet i en bil, hvorfor han blev sigtet for dette.

Overtrædelse af restaurationsloven, Snekkersten

Klokken 00.34 anmeldte en medarbejder fra Comwell Borupgård, at to formentlig berusede kvinder havde slået ud efter ham, ligesom de havde kastet med glas, der var smadret. Årsagen var, at de var blevet nægtet mere alkohol fra baren, efter klokken havde passeret midnat.

Politiet blev sendt til stedet, hvor to 30-årige kvinder fra henholdsvis Søborg og København blev sigtet for overtrædelse af restaurationsloven og taget med i detentionen for at sove rusen ud.

Tyveri fra personbil, Charlottenlund

Klokken 04.06 blev det anmeldt, at en mand 10 minutter forinden havde taget i forreste passagerdør på en bil, der holdt parkeret på Kratkrogen. Døren viste sig at være ulåst, hvorfor den fremmede mand havde kigget i bilens handskerum, inden han løb over til en sort bil, der efterfølgende forlod stedet. Der var umiddelbart ikke blevet stjålet noget fra bilen.

Mistænkeligt forhold, Farum

Klokken 04.13 blev det anmeldt, at to knallerter kunne høres køre rundt nær O B Muusvej, og anmelderen havde også hørt nogle brag, der muligvis kunne være skud.

Politiet blev sendt til stedet, men der blev ikke fundet noget, der kunne understøtte, at der var blevet affyret skud.

Indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds anmeldt 12.-13. juli 2021

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi
Flere artikler