Nordsjællands Politi: Seneste nyt fra Helsingør - torsdag den 15. juli

Profilbillede

Helsingør er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Røg uden brand, Farum

Klokken 08.09 blev det anmeldt, at der kom en del røg fra en lejlighed på Nygårdsterrasserne. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor sidstnævnte hurtigt kunne konkludere, at røgen skyldtes en kortslutningsfejl i en ledning bag et komfur, og at det ikke havde udviklet sig til en decideret brand.

 

Brugstyveri af bil, Hellerup

Klokken 08.10 anmeldte en mand, at han kunne se, at hans bil af mærket Tesla ikke længere holdt der, hvor han havde parkeret den i Hellerup tirsdag aften. Via appen knyttet til bilen kunne manden spore bilen til en adresse på Ådalsparkvej i Hørsholm, hvorfor både han og politiet kørte til stedet.

Her blev bilen udfundet, og kort efter dukkede en 34-årig mand fra Brønshøj op, som sagde, at han havde ført bilen, men at han ikke selv havde stjålet den.

Anmelder fik sin bil tilbage, mens det nu skal vurderes, hvad den 34-årige eventuelt skal sigtes for – formentlig brugstyveri samt kørsel uden førerret.

 

Butikstyveri og trusler, Hillerød

Klokken 10.30 blev det anmeldt fra Bilka, at de havde tilbageholdt en mand, der havde forsøgt at stjæle to flasker vodka. I forbindelse med dette havde manden udtalt trusler mod personalet, hvorfor en patrulje blev sendt til stedet, hvor en 54-årig mand fra Hillerød blev sigtet for butikstyveri samt trusler mod vidner.

 

Bedrageri, Allerød

Klokken 11.05 anmeldte en 78-årig kvinde, at hun tirsdag klokken 18.00 var blevet ringet op af en mand, der påstod at være fra banken Nordea. Manden i telefonen fortalte, at hun var blevet udsat for et forsøg på online tyveri, hvorfor banken ville sende en medarbejder, der skulle hente kvindens betalingskort og have koderne dertil.

Dette indvilgede kvinden i, og klokken 18.10 dukkede en ung mand op på kvindens adresse for at afhente den kuvert, kvinden var blevet bedt om at lægge betalingskortene i.

Om aftenen berettede kvinden om episoden til et familiemedlem, der straks fik spærret betalingskortene, men det kunne dog konstateres, at der forinden var blevet hævet 7.000 kroner fra kvindens konto.

Af hensyn til efterforskningen har Nordsjællands Politi på nuværende tidspunkt ikke yderligere information om den konkrete hændelse.

 

Blufærdighedskrænkelse, Charlottenlund

Klokken 14.40 blev det anmeldt, at en ældre mand 10 minutter forinden havde filmet flere unge kvinder nær Bellevue Strand, og at han havde reageret med et skuldertræk, når de havde konfronteret ham med hans forehavende. En patrulje blev sendt til området, men manden var ikke længere til stede.

Manden beskrives som: Mand, cirka 60 år gammel, 170-175 cm høj, bleg, med tyndt lyst hår.

 

Alvorlig anmeldelse uden hold i, Helsingør

Klokken 16.14 anmeldte en mand, at han havde gjort skade på en anden person i en bolig på Nordlysvænget. Flere patruljer kørte derfor til stedet for at håndtere sagen, men efter ankomst og nærmere undersøgelse af forholdet kunne det konstateres, at der ikke var hold i anmeldelsen. Grundet anmelderens sindstilstand blev han efterfølgende bragt til hospitalet til videre foranstaltning.

 

Pung stjålet fra taske, Hillerød

En 32-årig kvinde fra Frederiksværk anmeldte klokken 16.36, at hun havde fået stjålet sin pung i s-toget mellem København og Hillerød. Kvinden var stået på toget klokken 13.00 havde siddet med sin taske foran sig, men der havde været mange mennesker med toget, og hun havde derfor først efterfølgende opdaget, at hendes pung, som befandt sig i tasken, var blevet stjålet undervejs. 

 

Tyveri af taske, Kgs. Lyngby

En 47-årig kvinde fra Vanløse anmeldte klokken 18.06, at hun omkring klokken 17.30 havde fået stjålet sin taske i Lyngby Storcenter ved toiletterne på 1. sal ved puslerummet. Her havde hun et kort øjeblik vendt ryggen til sin taske, og da hun vendte sig om igen, var tasken indeholde p ung, nøgler og telefon væk.

 

Naturbrand, Helsingør

Klokken 19.45 indløb der anmeldelse om, at der var en mindre brand i et skovområde på Esrumvej. En patrulje kørte til stedet, hvor det kunne konstateres, at der var ild i noget beplantning. Der var dog ikke risiko for spredning, og ilden blev slukket. 

Branden opstod formentlig som følge af affyring af noget fyrværkeri. 

 

Sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, Frederikssund

En 16-årig ung mand fra Kgs. Lyngby blev klokken 21.30 truffet af en patrulje på Foderstofgården. Da han her var i besiddelse af en joint, blev han sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

 

Mand bortvist fra ishus, Hillerød

Personalet i et ishus på Torvet anmeldte klokken 21.57, at en mand befandt sig på stedet, hvor han med sin adfærd over for medarbejderne skabte utryghed. En patrulje kørte derfor til ishuset, hvor de traf en 38-årig udenlandsk mand, som de fik en adfærdsregulerende snak med, og han blev derefter bortvist fra stedet.

 

Mand stukket i armen med kniv, Nivå

Klokken 22.15 indløb der anmeldelse om, at kunder og personale på Circle K på Niverød Kongevej blev generet af en mand grundet hans adfærd, og en patrulje kørte derfor til stedet. Her blev manden truffet i selskab med fire andre mænd, og de blev efter en adfærdsregulerende samtale bedt om at forlade stedet.

Klokken 23.43 indløb der anmeldelse om, at en mand var blevet stukket med kniv på Nivåhøj, og patruljer kørte straks til stedet. Her kunne det konstateres, at en 28-årig mand fra Nivå var blevet stukket med kniv i armen. Det kunne ligeledes konstateres, at han var en af de personer, som tidligere på aftenen var blevet bortvist fra Circle K. Den 28-årige blev kørt med ambulance til hospitalet for behandling af sine skader.

På baggrund af den indledende efterforskning i sagen kunne en patrulje klokken 04.17 anholde og sigte en 19-årig mand fra Nivå for forholdet. Han havde ligeledes været til stede ved hændelsen på Circle K tidligere på aftenen, og den forurettede og han havde derfor et forudgående kendskab til hinanden. 

 

To unge mænd i klammeri, Ålsgårde

Der indløb klokken 00.04 anmeldelse on, at to unge mænd var kommet i klammeri med hinanden ud for Circle K på Krogebakke, og patruljer kørte derfor til stedet. Her blev de to unge mænd, begge 15 år og fra Helsingør, truffet, og de blev af patrulje sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet deres klammeri var egnet til at forstyrre den offentlige orden. Derudover blev den ene af dem sigtet for overtrædelse af knivloven, idet han havde smidt en større køkkenkniv fra sig ved patruljens ankomst. 

Klammeriet opstod umiddelbart som følge af en forudgående uoverensstemmelse mellem de to unge mænd. Grundet deres unge alder blev der efterfølgende taget kontakt til deres forældre samt de sociale myndigheder. 

 

Mistænkeligt forhold, Hillerød

En 53-årig mand anmeldte klokken 00.14, at en person netop havde befundet sig ved hans hus på Enghavegårdsvej og nu var løbet fra stedet, og han havde derfor en mistanke om, at personen havde haft til hensigt at bryde ind i den 53-åriges hus. En patrulje kørte til området for at undersøge forholdet nærmere, men det var ikke muligt at udfinde nogen, som kunne sættes i forbindelse med hændelsen.

 

Sigtet for overtrædelse af beredskabsloven, Hillerød

Klokken 01.26 indløb der anmeldelse om, at der var ild i et køkken i en lejlighed på Fredskovhellet. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der sås flammer fra vinduet. Beboerne i opgangen blev alle bedt om at forlade deres boliger, og slukningsarbejdet blev igangsat. 

Omkring klokken 02.00 var branden slukket, og beboerne kunne returnere til deres lejligheder. Der skete i forbindelse med branden ikke umiddelbart nogen personskade.

På baggrund af oplysninger angående brandens opståen blev en 19-årig mand efterfølgende sigtet for overtrædelse af beredskabsloven. 

 

Hætteklædt mand stjal gasflasker, Skibby

En borger anmeldte klokken 03.09, at en mand kort forinden havde parkeret en hvid varebil ved Cirkle K på Hovedgaden, hvorefter han havde skåret et bur, som indeholdt gasflasker op. Manden stjal gasflaskerne og kørte derefter fra stedet i sydlig retning. 

Patruljer kørte til området for at lede efter manden, men det var ikke muligt at udfinde ham.

I forbindelse med at patruljerne runderede i området, konstaterede de, at der også havde været indbrud i XL Byg på Hovedgaden, idet et hegn her var klippet op. Også herfra var der stjålet gasflasker, og det formodes, at gerningspersonen i begge forhold er den samme.

Gerningspersonen beskrives som: mand. Iført hvid hættetrøje med hætten trukket op, en sort kasket, mundbind og handsker.

 

Indbrud i arbejdsskur, Frederikssund

Klokken 04.26 blev det anmeldt, at nogle personer netop var blevet set løbe med nogle kasser fra et arbejdsskur på Vikingebopladsen på Kalvøvej. En patrulje kørte til stedet, hvor det kunne konstateres, at skuret var blevet opbrudt. Det var dog ikke muligt at udfinde gerningspersonerne i området.

På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der endnu ingen oplysninger om, hvilke stjålne genstande kasserne indeholdt.

 

Brand i skur, Helsingør

Der indløb klokken 05.32 anmeldelse om, at der var brand i et skur på Løvdalsvej. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der kunne ses høje flammer fra skuret, og slukningsarbejdet blev straks igangsat. Klokken 05.57 var ilden slukket, men skuret stod ikke til at redde, og det faldt sammen som følge af skaderne.

På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse er årsagen til branden endnu ukendt.

 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi
Flere artikler